Lipoaspiratia reprezinta o interventie chirurgicala de indepartare a excesului de grasime subcutanata din anumite zone, care nu mai raspund la dieta si exercitii fizice. Nu este o metoda de tratare a obezitatii, ci este o interventie chirurgicala de modelare si conturare a corpului, cu rezultate foarte bune, cu caracter permanent (grasimea nu se mai depune in zonele operate).

Depunerile de grasime sunt influentate de 2 factori majori: ereditatea si dieta. Ereditatea determina numarul si distributia celulelor adipoase pentru fiecare individ. Dupa pubertate numarul de celule adipoase este constant, factorul care determina cresterea in greutate fiind marirea de volum a acestor celule. Lipoaspiratia indeparteaza selectiv grasimea doar din zonele pe care pacientul doreste sa le trateze. Deoarece celulele adipoase din acele zone sunt eliminate, procedura are un caracter permanent, depunerile ulterioare de grasime realizindu-se in alte zone decit cele aspirate.

Desi de multe ori amelioreaza aspectul zonelor afectate de celulita, lipoaspiratia nu este o metoda de tratament al acesteia.

Candidatul ideal pentru aceasta operatie este pacientul cu o greutate corporala aproape de normal, cu piele elastica si ferma, si care prezinta depozite localizate de grasime in exces – abdomen inferior, talie, coapse, genunchi, glezne, barbia dubla, brate, etc. Starea generala de sanatate trebuie sa fie buna, iar asteptarile realiste.

Daca doriti sa aflati pretul/costul interventiei, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact.