Chirurgie plastică - Abdominoplastia

Abdominoplastia reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivel abdominal, se intareste musculatura regiunii si sunt eliminate sau ameliorate cicatricile de la nivelul abdomenului inferior.

Abdominoplastia

Referitor la peretele abdominal, nu se poate vorbi despre o singura tehnica chirurgicala aplicabila in toate cazurile. Parametrii principali care trebuie luati in considerare sunt reprezentati de starea tegumentelor, excesul de grasime, tonicitatea musculaturii regionale, morfologia generala a pacientului. Sarcina poate determina la unele femei slabirea musculaturii abdominale si laxitatea excesiva a tegumentelor din aceasta zona. In alte cazuri, variatiile excesive ale greutatii pot duce, de asemenea, la aparitia unui exces tegumentar care “atarna”, musculatura ramanand intinsa si subtire.

In general interventiile chirurgicale care se adreseaza defectelor estetice abdominale pot fi grupate in doua mari categorii: lipoaspiratia siabdominoplastia (cu multiple variante tehnice). Cele doua operatii pot fi si combinate in diverse moduri.

Abdominoplastia (ca si lipoaspiratia) nu reprezinta o interventie chirurgicala de favorizare a pierderii in greutate si nu constituie un inlocuitor pentru o dieta sanatoasa si exercitiul fizic.

Daca doriti sa aflati pretul/costul interventiei, va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact.