Cand este momentul potrivit pentru operatii estetice?

Cand este momentul potrivit pentru operatii estetice?

Cu siguranta, toate avem un mic defect, poate insesizabil, pe care ne-am dori sa il corectam prin chirurgie estetica. Fie ca este vorba despre marirea sau ridicarea sanilor, corectarea ridurilor sau a unor cicatrice, liposuctii sau abdominoplastii, inainte sa facem acest pas, trebuie sa stim cateva lucuri elementare despre operatiile de acet gen.

L-am intrebat pe Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastica, despre momentul oportun, riscurile si recuperarea dupa procedurile estetice: „Din punct de vedere medical, nu esti conditionat de un anotimp anume sau de o perioada a anului. Ceea ce conteaza in alegerea momentului operatiei, este disponibilitatea pacientei pentru perioada preoperatorie si postoperatorie, care, in functie de specificul fiecarei proceduri, dureaza aproximativ 3 saptamani, inainte de operatie, respectiv intre 6 si 9 luni, dupa operatie.

Desi poate ca ne gandim ca sunt foarte simple, operatiile estetice sunt proceduri chirurgicale serioase si trebuie sa le acordam importanta cuvenita, atat de pregatirea a lor, cat mai ales in perioada postoperatorie. Neluand in seama instructiunile exacte ale medicului, putem ajunge la infectii.

De ce operatie estetica?
Decizia corectarii unui defect se ia impreuna cu medicul chirurg estetician. El hotaraste daca este necesara si care este cea mai buna procedura. De asemenea, ne informeaza corect in priviinta riscurilor pe care le presupune fiecare tip de operatie.

Cum ne pregatim de operatie?
Pregatirea pentru operatiile estetice incepe cu aproximativ 4-6 saptamani inainte. Medicul trebuie informat asupra tuturor mdicamentelor pe care le luam, inclusiv contraceptive orale, aspirina, vitamine, produse pentru slabit. „Pacienta trebuie sa fie intr-o stare buna de sanatate. Cu 4-6 saptamani inainte trebuie intrerupta administrarea de contraceptive orale.

Cu 14 zile inaintea interventiei se va intrerupe admnistrarea oricarui medicament car contine acid acetilsalicilic (aspirina). Fumatul este contraindicat cel putin o luna inainte si una dupa interventia chirurgicala. Trebuie evitatea expunerea excesiva la soare si dietele restrictive. Operatia nu se efectueaza in perioade apropiate ciclului menstrual. Inainte de operatie face un set complet de analize, pentru a ne asigura ca pacienta este intr-o stare buna. In ziua interventiei, pacienta nu va manca si nu va bea nimic cu minimum 6 ore inainte”, a spus Dr Sorin Nae.

Dupa operatie
In functie de tipul interventiei, dar si de fiecare pacient in parte, perioada de recuperare poate dura de la 2 la 9 luni. Dr. Sorin Nae spune ca „in general, efortul fizic trebuie evitat in primele doua saptamani, iar efortul fizic intens si ridicarea greutatilor, 4 saptamani. Acesta este cazul abdominoplastiilor si a interventiilor chirurgicale la sani. Pentru rinoplastii si otoplastii, perioada de recuperare este mai mica.” In ceea ce priveste perioada postperatorie, depinde foarte mult de tipul interventiei chirurgicale, nu se poate gneraliza.

„Din cauza ca perioada postoperatorie este atat de lunga, o partea din paciente prefera sa se opereze in perioada toamnei si spre iarna, pentru a se vindeca pana la venirea verii. Este vorba, in primul rand, de vindecarea cicatricilor, proces care poate dura 6-9 luni, interval in care trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau solar.” a mai precizat Dr. Sorin Nae.

Sursa: http://www.feminis.ro/frumusete/cand-este-momentul-potrivit-pentru-operatii-estetice-20193

Give a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.