Operaţii estetice necesare pentru sănătate

Operaţii estetice necesare pentru sănătate

Dr. Sorin Nae, medic primar chirurgie plastica si estetica, prezinta câteva cazuri în care interventiile chirurgicale estetice pot rezolva o afectiune care este sau ar duce pe viitor la probleme de sanatate. Sânii prea mari, disproportionati sau asimetrici, cicatrizarea defectuoasa a ranilor sau a arsurilor, un nas traumatizat, pierderile masive în greutate, degetele taiate sau pleoapele cazute sunt cazuri care pot fi rezolvate prin interventii chirurgicale estetice.

„Sunt multi pacienti care nu realizeaza ca prin rezolvarea unei asemenea afectiuni pot avea o viata mai buna. În aceste cazuri, nu mai este vorba doar de îmbunatatirea aspectului fizic, ci de rezolvarea unei reale probleme de sanatate” a spus Dr. Sorin Nae.

De exemplu, sunt femei care au sânii foarte mari si grei, acestia producând probleme la nivelul coloanei vertebrale. Desi este greu de crezut, la aceste paciente pot aparea si probleme cutanate la nivelul umerilor (rani produse de bretelele sutienului), precum si sub sâni (iritatii, eroziuni ale tegumetului). Disconfortul este foarte mare, dar poate fi rezolvat prin intermediul unei interventii de micsorare a sânilor. Tot în cadrul operatiilor estetice necesare sunt încadrate interventiile de reconstructie mamara la pacientele care au suferit extirparea sânului în urma unui cancer sau la cele operate pentru malformatii, infectii grave, arsuri etc. si asimetria sânilor este un caz de operatie estetica necesara, pentru ca greutatea inegala poate avea efecte secundare asupra coloanei vertebrale.

Cicatrizarea defectuaoasa a unor rani sau arsuri la gât, gura, pleoape sau la nivelul extremitatilor (mâini, coate, umeri, picioare, glezne, genunchi) poate perturba sever mobilitatea segmentului afectat. În aceste cazuri, sunt recomandate operatiile reconstructive, de obicei cu ajutorul unui grefe de piele luate din alta parte a corpului.Reconstructia degetelor pierdute în accidente este deosebit de necesara din punct de vedere al recuperarii functionalitatii mâinii.

Un nas cu sechele post traumatice, la care oasele nu s-au sudat în pozitia corecta, poate produce tulburari de respiratie. În mod normal, este corectata numai cauza tulburarilor de respiratie, însa un chirurg estetician poate repara problema si poate corecta si aspectul exterior al nasului.

Astazi, exista foarte multe proceduri chirurgicale pentru persoanele obeze, însa dupa pierderea în greutate, pacientii ramân cu piele în exces care poate cauza iritatii sau eroziuni ale tegumentului, dar si probleme de functionalitate, pacientul neputând sa duca o viata normala. De aceea, este recomandata operatia de îndepartare a excesului de piele.

Pleoapele superioare, care atrâna foarte mult si obstructioneaza vederea, precum si cele inferioare care pot atârna spre obraz sau se pot întoarce în interior si pot irita globul ocular cu genele sunt alte cazuri care necesita interventii estetice corectoare.

Give a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.